De vacht verzorging 

 

 

 

In de haren van deze hond zitten klitten.

 

Door regelmatige vachtonderhoud van uw hond maakt U het leven van hem aangenamer, en bovendien zal dit uw hond een beter aanzien geven, wat U en hem ten goede komt. Dat is belangrijk  voor het behoud van zijn gezonde vacht en huid.

 

 

 

Kammen zet voor honden.

 

 

 

 

Honden trimschaar.

Klitten komen vaak voor bij honden met lange haren en krullend haar, zij hebben er vooral veel last van achter de oren, in de okselholten en in de liezen daar klitten ze het meest omdat daar de haren dicht op en tegen elkaar liggen. Het beste is ze met de hand te borstelen, en het liefst met een grove kam om de haren te ontwarden mits de klitten nog klein zijn. Als de klitten te groot zijn geworden door verwaarlozing, dan kunt u het beste deze voorzichtig wegknippen met een scherpe schaar, maar zo dat de hond er geen last van heeft, of dat er enige verwondingen ontstaan. Ook kan U een Coat glans op de haren doen waar door hij extra gaat glanzen, wat vaak gebeurd op shows om de hond mooier te maken.

 

 

 

 

 

Honden borstel

 

     Schapenvet is erg goed voor de haren en huid.

 

 

Dogcoat Glans.

 

Kammen en borstelen moet je minstens drie keer per week doen, het beste kan je dat eerst met een masseerborstel doen. Dit is een  langwerpig rubberblok met stompe verende punten. Daarna doe je de vacht goed door kammen. Vooral de lange haren in de binnen, en de buitenkant van de oren, daarna de borstharen, dan de buikharen en als laatst doe je de lange haren aan de voor en de achterpoten. Daarna de kop, de nek, de hals, de rug en de zijkanten goed doorkammen. Door regelmatig de hond goed te borstelen en te kammen verwijdert u dood haar. Zodoende behoudt uw hond zijn lang krullend haar en blijft hij zijn  glanzende vacht behouden. Gladharige honden hebben hier zo goed als geen last van, wel kan je als je het wilt met de zelfde borstel de vacht borstelen, of met een zeem het vuil en de losse haren afpoetsen, maar niet te hard poetsen, als je het te vaak doet gaat een gladde huid meer verharen dan normaal is. En als je een hond borstel ga dan mee met de haar groei mee en niet tegen de haren in, hij gaat er wel van glanzen en de talg van de talgklieren word dan goed verspreid, nogmaals niet te vaak bij glad harige hondenvacht.


 

Dit is een rubberen borstel

 

 

 

 

Lap van zeemleer.

Bedington terriėr krullend haar.

Bikkel Dutch Generation 

Stafforshire Bull Terriėr glad harig.

     Schotse Collie lang harig  (Schotse Hedershond)

 

 

 

 

 

 

 

      

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©   Dutch Kenstaff Staffordshire Bull Terrier  ® Alle rechten voorbehouden.