Puppy Informatie         

Gucci Dutch Kenstaff                                                                                                                     Gucci Dutch Kenstaff

             

 

 

          De eerste dag           

 

Als de pup in zijn nieuwe tehuis komt 

zijn er een paar dingen die u zich  goed moet realiseren. 

De pup heeft in een korte tijd een enorme ervaring 

moeten ondergaan.

Dit is allemaal  zeer inspannend voor hem.

 

                     

 Noah Dutch Kenstaff

 

                                   

Daarom zijn de volgende punten van zeer groot belang:

                               

 

 

 

Gucci Dutch Kenstaff.

 

1e- Zorg er voor dat de pup in een rustig huis komt. Voorkom dat er mensen zijn, die hem willen aaien en liefkozen, wat hem erg angstig zal kunnen maken.

2e- Laat hem in alle rust zijn nieuw tehuis onderzoeken en alle geurtjes en de nieuwe bewoners leren kennen.

 

3e- Neem hem niet al te vlug mee naar buiten. Hij heeft tijd nodig om zijn omgeving te leren kennen en alle nieuwe indrukken te  verwerken.

 

 

 

Gucci Dutch Kenstaff.

 

4e- Straf hem niet als hij binnen plast. Hij heeft in dit opzicht nog nooit iets vervelends ervaren en hij is helemaal nog niet gewend zijn urine op te houden. Leg hier en daar wat kranten op de grond, dat was hij in de kennel ook gewend, en er is een kleine kans dat hij vanaf het begin hierop zijn ontlasting deponeert.

 

5e- Laat de pup de eerste dagen niet te lang alleen in de kamer, hij is niet gewend aan eenzaamheid. In de kennel had hij dag en nacht zijn broertjes, zusjes en zijn moeder bij zich. De pup gaat de nieuwe baas of bazin voor zijn moeder aan zien. Daarom moet u ook zo handelen als de moederhond.  Laat de pup niet te lang alleen maar blijf bij hem. Als hij slaapt ga dan rustig een poosje bij hem vandaan.

Gucci & Noah Dutch Kenstaff.

6e- Zorg er voor dat er een hondenmandje, kistje of iets dergelijks voor hem klaar staat, want een jonge pup is snel moe.

7e- Als u kleine kinderen in huis heeft, verdeel  u aandacht dan zorgvuldig. Vooral jonge kinderen kunnen erg jaloers worden als ze denken dat de pup teveel aandacht krijgt. Leer de kinderen vanaf het begin dat ze de pup niet hardhandig oppakken en dat ze voorzichtig met hem moeten spelen. Leer ze dat ze de pup met rust laten als hij in zijn mandje ligt. Daar moet hij alle rust kunnen hebben.

 

 

Gucci met zijn vriendje.

8e- Iedere puppy gedraagt zich anders als hij in een ander gezin komt. De ene pup is erg voorzichtig en verlegen, en de andere pup overvalt het gezin als een wervelwind. De verlegen pup verlangt meer rust en gezelschap van u, terwijl de andere pup meer bezoek verdraagt en veel meer wil spelen.

Gucci & Noah Dutch Kenstaff.

 

 

 

 

 

 

 

Zie ook volgende sites:

 

   

   

Copyright Dutch Kenstaff Staffordshire Bull Terrier  Alle rechten voorbehouden